Kanelipullien salaisuus - ohjeet täydelliseen pehmeyteen

MrOferto
Kanelipullat ovat suosittu leivonnainen ympäri maailmaa. Niitä voi löytää monista maista ja eri muodoissa. Suomalaiset kanelipullat tunnetaan erityisesti pehmeästä pullataikinasta ja runsaasta kanelitäytteestä. Tässä artikkelissa jaan ohjeet, joilla valmistat parhaat mahdolliset kanelipullat.
Kanelipullien salaisuus - ohjeet täydelliseen pehmeyteen

Pullataikinan valmistus

Parhaiden kanelipullien salaisuus on pullataikina. Hyvä pullataikina on pehmeä ja kuohkea. Aloita taikinan valmistus sekoittamalla 42-asteiseen maitoon sokeri ja tuorehiiva. Anna hiivan liueta maitoon. Lisää sitten suola, kananmuna ja huoneenlämpöinen voi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeä ja kimmoisa.

Kanelitäytteen valmistus 

Kanelitäyte on toinen tärkeä tekijä hyvissä kanelipullissa. Sekoita kulhossa kaneli, sokeri ja sulatettu voi. Sekoita hyvin, kunnes täyte on tasaista ja levitettävää.

Pullien kasaaminen

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaulitse se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä kanelitäyte tasaisesti taikinan päälle. Rullaa taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla noin sentin levyisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Anna pullien kohota vielä noin puoli tuntia.

Pullien paistaminen 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla. Paista pullia uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Koristelu

Kun pullat ovat jäähtyneet, voit halutessasi koristella ne tomusokerilla tai sokerikuorrutteella. Voit myös käyttää esimerkiksi mantelilastuja tai rouhittua sokeria koristeina.

Yhteenveto:

Hyvät kanelipullat vaativat aikaa ja vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Pehmeä pullataikina ja herkullinen kanelitäyte tekevät näistä pullista erityisen herkullisia. Seuraa yllä olevia ohjeita ja valmista herkullisia kanelipullia, joita koko perhe voi nauttia.

« Viherräystä kerrostalossa: Näin pidät kasvit elossa Kuinka muuttaa koti minimalistiseksi »